Clubreis naar de Azoren

Donderdag 6 augustus 2015 - 20:56 door Anne Cortleven
Clubreis naar de Azoren Begin juli vertrokken 16 Dolfijnen naar de Azoren op duikvakantie. De verwachtingen waren hoog gespannen aangezien er groot wild op het menu stond....

Na een vlucht met overstap in Lissabon, werden we opgewacht op de luchthaven door de duikbasis. Die brachten ons naar ons hotel - een groot hotel, waar wij met ons 16 bijna de enige gasten waren.... hoewel ik denk dat de bar nog nooit in die korte tijd zoveel bier heeft moeten binnen doen voor slechts 16 man... wink

Maar natuurlijk waren we er niet alleen om plezier te maken boven water, maar ook onder water de wereld te verkennen. Bij onze eerste duik werden we bij het uitvaren al vergezeld van een grote groep dolfijnen, niet overdreven, maar het konden er wel 100 zijn.... speels springend voor onze bootjes en telkens op jacht naar vis. Dit ritueel herhaalde zich bij bijna elke tocht naar de duikplaats.

Tijdens onze duiken werden we verrast door Mobila´s of duivelsroggen, het kleinere broertje van de manta´s maar nog steeds zeer indrukwekkend. Daarnaast werden er door 2 Dolfijnen ook nog 2 blauwe haaien gespot.... geloven wie geloven wil, natuurlijk smile. Daarnaast werden er ook grote tandbaarsen gezien en werd er doorheen tunnels gedoken. En telkens werden we vergezeld van Dolfijnen.

Onze duikgidsen waren niet altijd even ervaren, maar onder de deskundige leiding van de Dolfijnen werden de duiken altijd tot een goed en veilig einde gebracht.

Op naar de volgende duikreis dit jaar, de Malediven!